BITS 17 arrow Bits 12 arrow Joc alerta CO2
Joc alerta CO2 PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Thursday, 09 de April de 2009

AlertaCO2  pretén informar als joves d’ entre 12 i 18 anys sobre el problema de l’escalfament global i promoure el seu sentit individual i col·lectiu de corresponsabilitat envers el canvi climàtic. El jugador/a ha de reduir les emissions de CO2 a través de diferents escenes i jocs d’una ciutat, i evitar els efectes del canvi climàtic en forma de tornados, sequera, incendis o increment del nivell del mar.

 “AlertaCO2” és un joc d’investigació sobre canvi climàtic, que promou aspectes com el transport sostenible i les energies renovables com a eines per a combatre l’escalfament global. Tot i ser un joc dissenyat per un públic juvenil (d’entre 12 i 18 anys), és apte per a totes les edats.  

 

AlertaCO2 es juga a Metròpolis, una ciutat fictícia on els nivells de CO2 augmenten minut a minut a causa de les emissions generades pel transport, un consum abusiu de l’energia i uns hàbits de comportament poc sostenibles. L’objectiu del jugador/a és moure’s per aquesta ciutat i trobar els punts on es poden reduir les seves  emissions de CO2.

 

Image 

 

El joc s’estructura en tres escenes diferents, totes elles molt relacionades amb la vida diària dels joves: l’habitació de casa, una classe a l’escola i el carrer. En cadascuna d’aquestes escenes el jugador/a ha de trobar amb la lupa d’AlertaCO2 quins hàbits diaris ha de canviar per reduir les seves emissions. El jugador/a també pot contribuir a reduir les emissions de CO2 mitjançant tres jocs sobre mobilitat sostenible, reciclatge i consells de sostenibilitat. Uns nivells alts d’emissions es tradueixen en l’aparició de tornados, incendis, sequera, desforestació o augment del nivell del mar, fenòmens que van castigant Metròpolis a mesura que el CO2 s’incrementa.

 

Image 

 

Al final de cada partida, el jugador/a arriba a un dels cinc nivells de reducció d’emissions possibles. El joc es troba accessible al web d’Acciónatura http://www.accionatura.org/jocAlertaCO2 i és una iniciativa de l’Àrea de Canvi Climàtic d’Acciónatura realitzada amb el suport de la Generalitat de Catalunya, en el marc d’una campanya d’educació i sensibilització ambiental destinada a promoure el sentit individual i col·lectiu de corresponsabilitat dels joves envers el canvi climàtic.

 

 

 
Siguiente >