BITS 17 arrow BITS 15
BITS 15
Editorial PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Wednesday, 06 de January de 2010

 

Benvolguts amics i amigues,

Tot i que més tard del que desitjaríem, us donem la benvinguda al nou número de la revista Bits d’Espiral. Degut a problemes tècnics hem hagut d’endarrerir la publicació unes setmanes, però no per això l’edició 15 es presenta amb menys qualitat.

Per començar, l’Azu Vázquez ens ha faciltat una reflexió al voltant de l’ús dels blocs a l’etapa d’infantil que val la pena llegir.  A més, ella mateixa en col·laboració amb la Irene Martínez ens presenten una innovadora crònica sobre l’emocionant aniversari de l’associació en format Twitter. També us convidem a llegir l’article/reflexió sobre navegació segura a casa, així com l’article que ha escrit el nostre amic Manuel Rino sobre la trobada MoodleMoot d’enguany a Madrid.

Finalment, la Maria Domingo ens mostra l’entrevista que va realitzar amb en Jordi Vivancos i que considero molt interessant, ja que es parla sobre el model d’escola 2.0, tema de gran actualitat aquest curs, coincidint amb la posada en marxa del projecte 1x1 del Departament d’Educació.

Gràcies i fins aviat!


(Leer más - Editorial en Castellano)

Leer más...
 
Edublocs a Infantil PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Azu Vázquez   
Tuesday, 05 de January de 2010
A lo largo de los últimos años, el uso de blogs se ha difundido enormemente en el mundo educativo: blogs de grupo, blogs de escuela, blogs de alumnado y de profesorado... las opciones son múltiples y todas ellas son válidas y perfectamente compatibles siempre que provengan de una reflexión pedagógica y nos ayuden a dar respuesta a una necesidades que encontremos en nuestras aulas.
 
Pàgina principal de noticiucas
Leer más...
 
Crònica 20è Aniversari d'Espiral PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Azu Vázquez i Irene Martínez   
Monday, 04 de January de 2010

La Irene Martínez i l'Azu Vázquez ens han preparat una crònica de la  jornada de celebració del 20è aniversari d'Espiral. Per aquesta ocasió, ha triat un format molt innovador i l'ha escrit en format "Twitter", és a dir, amb frases resum del que va anar succeïnt al llarg del matí.

Us convidem a llegir aquesta crònica tan original per fer-vos a la idea del que vam fer aquell dia tan especial per a tots nosaltres.

 

Leer más...
 
Crónica MoodleMoot PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Manuel Rino   
Sunday, 03 de January de 2010

El pasado mes de octubre tuvo lugar el encuentro MoodleMoot '09 en Madrid. Estas reuniones permiten el encuentro de usuarios, desarrolladores y administradores de la plataforma de formación en línea Moodle y buscan intercambio de experiencias relacionadas con los entornos virtuales en educación.

Nuestro compañero Manuel Rino asistió al acto y nos ha escrito una crónica des de una perspectiva personal y crítica, que resume muy bien el encuentro.

 

Leer más...
 
Navegar segurs, a casa PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Saturday, 02 de January de 2010
La navegació segura ha de ser un factor a tenir en compte no només en contextos educatius, sinó que és imprescindible que les famílies també coneguin les eines fonamentals per controlar i fer més segura la navegació dels infants i els joves.
 

Leer más...
 
Entrevista a Jordi Vivancos PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Maria Domingo Coscollola   
Friday, 01 de January de 2010

En este número de BITS hemos podido hablar con Jordi Vivancos sobre su idea sobre escuela 2.0, cómo llegar a ella y en qué parte del camino se encuentran los centros educativos en Cataluña actualmente. Os invitamos a leer sus interesantes reflexiones.

 


 


 

 


Leer más...
 
Créditos PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Wednesday, 30 de December de 2009
Créditos 
BITS ESPIRAL. Revista digital de l'Associació ESPIRAL, Educació i Tecnologia. Barcelona.Directora: Almodis Orellana Bech
Equipo Bits:  Marta Calvo, Maria Domingo Coscollola, Marta Lacalle, Esther Subías.

 

ESPIRAL ISSN: 1697-1345