BITS 17 arrow BITS 14 arrow Crònica d'una reunió a Montesquiu
Crònica d'una reunió a Montesquiu PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Esther Subías   
Saturday, 03 de October de 2009
La junta i els col·laboradors i col·laboradores més propers d'Espiral, Educació i Tecnologia, es van reunir a Montesquiu per tal de planificar i preparar les estratègies i accions de la propera temporada.
 
 Image

Crònica d'una reunió a Montesquiu

La junta i els col·laboradors i col·laboradores més propers d'Espiral, Educació i Tecnologia, es van reunir a Montesquiu per tal de planificar i preparar les estratègies i accions de la propera temporada.

Es va iniciar l'activitat amb la presentació de les noves incorporacions a l'entitat: l'Azucena i el Christian en l'àrea de comunicació, la Sònia Guilana en l'àrea d'innovació i la Carme Laez en la secretària tècnica d'Espiral.

Un cop situats, tot l'equip va repassar la proposta que es durà a terme per tal de celebrar el 20è aniversari de l'associació. Cal reservar la data del 7 novembre, un dia que totes i tots dedicarem a aquesta commemoració.
 
 Image
 
Tot seguit, el Josep Lozano Galera, director d'AEFOL, va presentar el projecte d'Expoelearning 2010, i concretament, l'espai Educ@party i la seves properes edicions els dies 24 i 25 de febrer a Madrid, i 7, 8 i 9 de juliol a Lima, per les quals s'està treballant en col·laboració Espiral-AEFOL. Ara és el moment de pensar i avaluar les diferents propostes de continguts que ja estan a la taula.

Després del dinar, les qüestions de gestió interna van ocupar l'espai de la junta. Així, la gestió de la base de dades d'Espiral -que inclou les dades de les persones associades i també dels participants d'algunes de les activitats- o el plantejament de la maqueta de la nova web que gaudirà Espiral es van perfilar i concretar.

El moment de parlar de la formació, una de les àrees on Espiral involucra més esforços, i, concretament, de les escoles de tardor (en castellà), hivern (en català) i estiu (català i castellà) va ser molt interessant. Es va definir la necessitat de planificar, amb un caràcter anual, els continguts de totes les escoles formatives, tot aprofitant l'experiència aconseguida en edicions anteriors. La prioritat es va fixar en mantenir les propostes de qualitat que ja funcionen i tractar d'innovar, de forma pautada, especialment en l'escola en català. Es va aprovar, a més a més, realitzar una formació virtualitzada per als membres de la junta directiva i per als propis formadors de l'associació, per tal de mantenir i millorar els nivells de qualitat, innovació i adequació metodològica.

La formació va donar pas a la comunicació i així va ser com es va anunciar l'existència de dues noves plataformes: EspiralTV i EspiralRàdio, dues noves eines de comunicació que completen la diversitat d'eines preexistents: el portal web, les Xarxes Socials Amicus i Facebook, el microblogging a través de Twiter, la llista de correu ciberespiral i les diferents webs especialitzades que Espiral utiliza per a comunicar i reflexionar al voltant de les seves propostes i accions.

Tot seguit, el treball per grups i àrees funcionals va donar continuïtat a la trobada. El seu resultat, es veurà al llarg del curs 2009-2010.
 
Si voleu, podeu veure alguns fragments de la trobada en el fantàstic vídeo que ha muntat en Christian Penedès.
 
 
 
< Anterior   Siguiente >