BITS 17 arrow BITS 13
BITS 13
Editorial PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Thursday, 09 de April de 2009

Benvolguts amics i amigues,

ens tornem a trobar en un nou número de la revista BITS, després de realització de l'entrega de premis del concurs Edublogs d'enguany. Aprofitant aquest esdeveniment tan especial, i que ha mogut a tanta gent de dins i fora de l'associació, hem demanat als guanyadors i guanyadores dels premis d'aquesta edició 2009 que ens expliquin breument les seves impressions i reflexions del fet d'haver desenvolupat un bloc, i de l'experiència que ha resultat ser guanyadors del concurs.

A part d'aquest fet, també hi ha hagut d'altres esdeveniments que hem reflexat en aquest número 13. El mes passat en Bernat Orellana, membre de l'associació Espiral i de l'àrea funcional d'inclusió i TIC va oferir la sessió de formació al CETEI sota aquest mateix nom, Inlcusió i TIC.

Per aquest número hem pogut comptar amb dues col·laboracions molt especials. En Jordi Jubany ens ha facilitat un article del seu bloc, Identitat personal i Internet, que ens ofereix una bona oportunitat per reflexionar. Per acabar, però no menys important, la Sabina Redondo i l'Anna Pérez han elaborat un article més que interessant al voltant dels projectes telemàtics.

Com sempre, BITS ens ofereix, a part dels articles, una entrevista. En aquest cas hem tingut l'oportunitat d'entrevistar a Josep Masallers Román, que treballa en la Unitat de Formació del professorat de l'ICE de la UAB. Ens sap greu anunciar-vos que aquesta vegada ens ha estat impossible publicar el vídeo de l'entrevista, tot i que esperem poder fer-ho més endavant.

 

Per acabar, desitjar que us agradi aquest nou número d'Espiral, i disculpar-nos per haver publicat amb retard, però de vegades comptar amb els articles que desitgem no és fàcil i no sempre podem disposar-ne a temps.

 

Almodis Orellana

 

 

 
Premios Edublogs PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Sunday, 17 de May de 2009

Image

En este número de la revista hemos querido rendir nuestro pequeño homenaje a todos aquellos que han participado en el premio Edublogs, tanto a la organización que ha desarrollado un trabajo ejemplar, como a todos los participantes en el concurso que ayudan con cada edición a crecer y a mejorar.

 

 

·

                                                  

·

Leer más...
 
Proyectos Telemáticos PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Sabina Redondo i Anna Pérez   
Sunday, 17 de May de 2009
Sabina Redondo: Psicopedagoga en un IES i col·laboradora de la UOC. Membre d'IEARN-pangea i del projecte El món dels llibres i del projecte de l'Equip Lacenet. Anna Pérez: Mestra i coordinadora d'informàtica. Formadora de l'àrea TIC i de l'ICE de la UB. Membre d'IEARN-pangea i de la Xarxa educativa de Ravalnet.

 
Cuando hablamos de proyectos telemáticos lo hacemos desde el contexto de las nuevas tecnologías integradas en la didáctica de forma estratégica, y como una mejora de los planteamientos educativos en el aula. Actualmente contamos con blogs, webquests y todo tipo de propuestas que siguen los principios constructivistas, y al igual que éstos, un proyecto telemático forma parte de las Tecnologías del Aprendizaje y la Comunicación (TAC) con nombre propio.


Leer más...
 
Inclusió i TIC PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Wednesday, 10 de June de 2009

 Image

El passat 3 de juny es va realitzar a la seu del CETEI-Espiral una nova sessió d’autoformació. Aquesta vegada dedicada a l’àmbit de la inclusió i les TIC. Sota aquest mateix títol en Bernat Orellana va oferir una sessió en la qual es va començar fent una presentació de l’àrea funcional d’Espiral Inclusió i Tic, posteriorment es va introduir el treball de recerca que ell mateix va desenvolupar el curs passat i posteriorment es van presentar els programes Integramatic i més en profunditat, l’eina Mira.els.meus.cucs.

 A continuació s’exposaran en grans termes els continguts que es van presentar i treballar durant aquesta sessió de formació.

Leer más...
 
La identitat personal i Internet PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Jordi Jubany   
Sunday, 17 de May de 2009
 Jordi Jubany. Mestre i formador de docents, Departament d'Educació.
 
 Image
 
Leer más...