BITS 17 arrow BITS 12
BITS 12
Editorial PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Sunday, 22 de March de 2009
 BITS 12 - Març/Abril de 2008
Editorial
Hola amics i amigues,
Ens tornem a trobar en aquest nou número de la revista BITS-Espiral. M'agradaria començar explicant que Bits 12 és molt especial, ja que és el primer exemplar d'una nova etapa, marcada per tot un ventall de canvis: per primera vegada ha sortit la revista Bits en format paper, que rebreu els sòcis i sòcies juntament amb l'exemplar de Comunicación y Pedagogía. S'amplia l'equip de redacció amb la Marta Calvo (Bits paper), l'Esther Subías (maquetació Bits paper) i jo mateixa, Almodis Orellana (direcció). A més a més, l'edició de Bits serà cada tres mesos, és a dir, publicarem quatre números l'any.
Bé, ara que ja hem presentat tots els cavis, és el moment de fer una petita introducció dels articles que trobareu en aquest nou número de Bits:
  • Un article escrit per Gregor Gimmy, creador de SCLIPO, en el que ens parla sobre aquesta nova plataforma; com va néixer, els seus usos, avantatges, etc.
  • L'article sobre l'Institut Freudenthal, el qual ha desenvolupat, entre d'altres, un bon nombre d'activitats on-line de matemàtiques (tant de primària com de secundària).
  • Un resum de la conferència realitzada per Jordi Vivancos, Competència Digital i TAC,el passat 31 de gener (conicidint amb l'Assamblea d'Espiral).
  • Breu descripció del joc Alerta CO2
  • L'entrevista que ha realitzat la Maria Domingo a Héctor Ruiz Martí, director general de Digitlal Text.
 

Aprofito per agraïr la col·laboració de tot l'equip de Bits, i molt especialment a la Irene Martínez, per la seva ajuda, i a la Maria Domingo per la seva continuïtat en aquest projecte, i la seva contribució en la recerca, preparació i realització de les entrevistes.

Això és tot, esperem que us agradi! Per cert, tingueu present que BITS també compta amb les vostres contribucions, que ens podeu fer arribar a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla
Salutacions cordials,
Almodis Orellana
Leer más...
 
ENTREVISTA PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Sunday, 22 de March de 2009

Sabemos que, en centros educativos, están entrando los libros de texto digitales y que éstos se comparten con los libros en formato papel. Pero también sabemos que, en algunos centros, ahora los libros digitales ya son la herramienta básica de aprendizaje escolar.

 

Para hablar del porqué de este cambio, de su fundamentación y de sus repercusiones tenemos a… HÉCTOR RUIZ MARTÍN. Director General de Digital-Text.

 

 

Image 

 

Leer más...
 
Joc alerta CO2 PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Thursday, 09 de April de 2009

AlertaCO2  pretén informar als joves d’ entre 12 i 18 anys sobre el problema de l’escalfament global i promoure el seu sentit individual i col·lectiu de corresponsabilitat envers el canvi climàtic. El jugador/a ha de reduir les emissions de CO2 a través de diferents escenes i jocs d’una ciutat, i evitar els efectes del canvi climàtic en forma de tornados, sequera, incendis o increment del nivell del mar.

Leer más...
 
La Competencia digital y las TAC PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Artur Tallada   
Saturday, 14 de March de 2009
El sábado 31 de enero, previamente a la Assemblea General Ordinária de Espiral, que se celebró al CETEI (centro de Tecnologías Ituarte), Jordi Vivancos (Jefe del Servicio TAC del Departamento de Educación y autor del blog “De las TIC a las TAC”), ofreció a todos los asistentes la conferéncia “La competencia digital y las TAC”. Joan Badia, Director General de Inovación,  presidió el acto. Lo que sigui a continuación es una transcripción de los aspectos más interesantes, todos ellos alrededor de estos tres bloques:

 

  • Ideas clave y aproximación a las competencias básicas
  • La Competencia Digital (CD)
  • Perspectivas y miradas de las TAC
Leer más...
 
Sclipo – Social Learning Network PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Gregor Gimmy   
Saturday, 07 de March de 2009

Internet se ha convertido en una indispensable herramienta de aprendizaje. Inicialmente se utilizó como un mega-depósito de contenidos educativos. Hoy también se utiliza para realizar la formación en línea a través de gestores de cursos o sistemas e-learning, como por ejemplo, Moodle. El artículo resalta el potencial de los gestores de cursos y analiza sus retos para ofrecer una mejor y más simple experiencia educativa. Los retos más significativos son la falta de medios ricos para transmitir conocimientos, la imposibilidad de realizar formación informal y la limitada capacidad de socialización entre sus usuarios. El autor presenta a Sclipo como una nueva aplicación web de formación que – por su estructura de red social y la utilización de nuevas tecnologías en Internet - ofrece soluciones a los nuevos retos de la educación en línea.

Leer más...
 
Freudenthal Institute PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Sunday, 08 de March de 2009

 

A continuació presentem un seguit d’aplicacions matemàtiques creades per l'Institut Freudenthal per a l'Educació de la ciència i les matemàtiques (FIsme).

Es fa un breu repàs sobre els objectius i el treball d'aquesta institució, i es presenten els recursos on-line que ofereix, tenint en compte els diferents nivells (primària i secundària).

Leer más...
 
Créditos PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Sunday, 22 de March de 2009
Créditos 
BITS ESPIRAL. Revista digital de l'Associació ESPIRAL, Educació i Tecnologia. Barcelona.



Directora: Almodis Orellana Bech
Equip Bits:  Marta Calvo, Maria Domingo, Marta Lacalle, Esther Subías.



ESPIRAL ISSN: 1697-1345

Leer más...