BITS 17 arrow Bits 11
Bits 11
Editorial PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Irene Pelegrí   
Wednesday, 17 de December de 2008
BITS 11 - Desembre de 2008
Editorial
 
Hola amics i amigues,
 
Ens tornem a retrobar entorn un nou número de la revista BITS-Espiral, que per mi és especial ja que és el darrer que coordino com a directora: a partir del número 12 Almodis Orellana prendrà el relleu com a nova directora de BITS.
L'entrevista d'aquest número és també especial: no ha estat fàcil però finalment Maria Domingo, amb la seva tenacitat, ha aconseguit entrevistar Bernardo Hernández, Director de Màrqueting de Google. I no només tenim les seves paraules escrites sinó que l'entrevista va poder ser enregistrada en un vídeo que volem compartir amb tots vosaltres.
Els tres articles que conformen el número són ben diversos. En el primer Joan Queralt ens convida a recordar, des d'un punt de vista particular, el que va ser la Moodlemoot 2008 que es va fer a Barcelona. Si no vàreu poder assistir aquí en teniu un bon resum.
En Xavier Patiño ens explica les funcions que una persona coordinadora ha d'assumir a una entitat com a Fundació Tr@ms, que us convidem a conèixer i amb la qual Espiral ha iniciat recentment una col·laboració.
Finalment Dolors Reig, amb el seu article, ens fa mirar més enllà, a les noves tendències de la xarxa, a la web semàntica que ja és aquí, a la web 3.0. No us el perdeu!
A la secció "Una visió didàctica dels recursos" us fem a mans un seguit de recomanacions que des de l'equip d'Espiral i del premi Edublogs hem elaborat per a fer un bon ús educatiu dels blocs.
I fins aquí aquest número. Esperem que el gaudiu!
 
Molta sort i empenta a la nova direcció de BITS-Espiral, amb la qual continuaré col·laborant des de l'equip de redacció. Recordeu que BITS també creix amb les vostres contribucions, que podeu enviar a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla
 
Salutacions ben cordials,
 
Irene Martínez 
Leer más...
 
Entrevista PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Wednesday, 17 de December de 2008
Maria Domingo Coscollola entrevista a...

 
¿Hablamos de la suerte de tener Internet y de su potencial educativo… con una empresa de referencia mundial?
¿Hablamos con Google y de sus políticas educativas?
Para ello hoy tenemos la oportunidad de entrevistar a…
Bernardo Hernández González, Director Mundial de marketing de Google Maps y Google Earth. Su responsabilidad es intentar que los productos geográficos y de localización de Google se utilicen con más intensidad en todo el mundo.
23 de noviembre de 2008
 
Leer más...
 
Moodlemoot, una reunió d'Ents PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Wednesday, 17 de December de 2008
 Joan Queralt, www.xtec.cat/~jqueralt

Al segon volum de El Senyor dels Anells el seu autor, en J.R.R.Tolkien, ens explica com els Ents, un poble d'éssers semblants a arbres, pacífics i discutidors de mena, van reunir-se en una trobada de tres dies, la Entmoot, per parlar amb parsimònia dels assumptes que en aquell moment els preocupaven.

Anàlogament, una Moodlemoot és una trobada de moodlers, éssers també pacífics i discutidors de mena que es diferencien de la resta dels humans en què són usuaris de Moodle. És ben conegut entre els ensenyants interessats en la utilització de la tecnologia a l'ensenyament que Moodle és el programa de codi lliure creador d'aules virtuals que compta amb més usuaris arreu del planeta. Al nostre país la penetració de Moodle ha estat i és profunda, prova d'això és l'elevat nombre de participants a la comunitat catalana de Moodle a moodle.org. En conseqüència, una trobada, una moodlemoot, havia de congregar per força una gran multitud de moodlers. I així va ser.

Leer más...
 
Dinamizador o coordinador de las TIC en los centros de la Fundació Tr@ms PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Wednesday, 17 de December de 2008
Xavier Patiño i Vidal, Director Pedagógico de la Fundació Tr@ms ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla )
 
El coordinador de las TIC en los centros de la Fundació Tr@ms no debe ser una figura solitaria que se tenga que enfrentar a todos los problemas y conflictos que puede generar la dinamización de un centro en el aspecto de las TIC. Debe de estar respaldado por todo el centro al que pertenece y por los otros coordinadores de centro que junto con él forman el grupo de coordinación. A su vez, los proyectos intercentro y el éxito de éstos serán sus grandes aliados para introducir las TIC en su vertiente más pedagógica.
Lo que no puede ser de ninguna de las maneras es un personaje solitario que actúe de hombre-orquesta…
Leer más...
 
Últimas tendencias en la red PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Wednesday, 17 de December de 2008
Dolors Reig (dreig), El caparazón, http://www.dreig.eu/caparazon/
 
Se analizan en el artículo las tendencias, aplicaciones e ideas más relevantes en el ámbito del desarrollo de la web en el mercado hispano. También se detallan aproximaciones, en base a diversos estudios, al desarrollo de la web en 2009. Los puntos fundamentales son el crecimiento cuantitativo de la denominada web 2.0 en 2008 vs. la especialización de ésta y la web 3.0 en 2009.
 
Image 
Keeping an eye on time. Badboy69
Leer más...
 
Una visión didáctica de los recursos PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Wednesday, 17 de December de 2008

Un grupo de profesoresy profesoras, miembros o colaboradores de Espiral, elaboraron un tridecálogo de uso y gestión de los edublogs. En este documento, publicado en el blog del II Premi Edublog08 se realiza un breve repaso de los 13 elementos que los y las docentes han de tener en cuenta a la hora de utilitzar una herramienta como los blogs en el ámbito educativo.


Un grup de professors i professores, membres i col·laboradors d'Espiral, van el·laborar un tridecàleg d'ús i de gestió dels edublogs. En aquest document, publicat en el bloc del II Premi Edublog08 es fa un breu repàs dels 13 elements que els docents haurien de tenir en compte a l'hora d'utilitzar una eina com els blocs dins l'àmbit educatiu.

 

 

Leer más...
 
Lecturas recomendadas PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Almodis Orellana   
Thursday, 18 de December de 2008

Lecturas recomendadas, por Almodis Orellana


 

"CEIBAL en la sociedad de siglo XX" es la publicación que nos presenta "Plan Ceibal", un proyecto cuya finalidad educativa está respaldada por organizaciones tales como Naciones Unidas o la UNESCO. Una buena ocasión de conocer los frutos del proyecto OLPC (One Laptop Per Child) sobre el terreno.

El Plan Ceibal consiste en una gran apuesta que ha realizado Uruguay por "la equidad, la democratización del conocimiento y la mejora educativa." En esta obra, el objetivo básico es dar respuesta a las principales inquietudes planteadas tras intentar estudiar como se habían llevado a cabo los talleres ya iniciados hacía un año. En principio el año 2009 será un año clave ya que se tiene que terminar la entrega de los PC portátiles a todos los escolares de primaria del país.

Estos ordenadores se dan en propiedad al niño para ser utilizados en la escuela pero a la vez se comparten con la família. De esta forma, toda la comunidad se ve beneficiada por este plan, de forma que el acceso a la información se amplia y se facilita enormemente.

Leer más...
 
Más...