BITS 17 arrow Bits 10
Bits 10
Editorial PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Irene Pelegrí   
Thursday, 29 de May de 2008

BITS 10 - Juny de 2008

Editorial


Hola amics i amigues,

Iniciem una nova etapa de Bits en aquest nou espai. Des de l'associació hem volgut donar més entitat a la nostra publicació en línia i hem considerat que ubicar-la a aquesta web, íntegrament dedicada a Bits-Espiral. Ben aviat anirem incorporant novetats i altres serveis.

De moment, però, comencem amb la publicació del número 10 de la revista que surt, just després de la Jornada Espiral 2008, enguany dedicada a les xarxes socials i l'aprenentatge col·laboratiu. La Jornada ha estat també l'emotiu escenari del lliurament dels premis als blocs guanyadors del II Premi Edublogs Espiral , que ha estat de nou un èxit de participació i qualitat.

Què trobareu a aquest número? Maria Domingo entrevista SL Renzo Amat sobre el potencial educatiu de Second Life. Jordi Adell fa una col·laboració especial i ens explica en poques paraules què són les xarxes socials. No us perdeu el final!

Als articles dues experiències molt interessants: Pilar Soro comparteix amb nosaltres la seva iniciativa a "Tutora virtual", un espai que utilitza moodle com a entorn principal de treball en classes de suport a nens i nenes de primària; Maria Rosa Latorre i Joaquin Giménez ens presenten l'espai virtual de treball AUDIMAT, adreçat especialment a l'aprenentatge de matemàtiques d'alumnat amb deficiència auditiva.

La secció d'una visió didàctica dels recursos de la xarxa ens porta a Google Sites de la mà de Xavi Suñé. Si voleu fer-vos una pàgina web en tres passes, aquí trobareu la manera!

Com sempre, ja sabeu que Bits està a disposició de tots els socis i sòcies d'Espiral per tal que compartiu les vostres experiències i reflexions. A més, estem ampliant l'equip d'edició, de manera que si us hi voleu incorporar estarem encantats de poder comptar amb vosaltres. Podeu enviar les vostres contribucions i propostes a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla

Esperem les vostres opinions!

Irene Martínez

Juny de 2008

 
Entrevista PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Irene Pelegrí   
Thursday, 05 de June de 2008
Maria Domingo Coscollola entrevista a...

Image Ferran Mas Lazaro / SL Renzo Amat
Licenciado en Ciencias Biológicas, Programador de Aplicaciones Científicas y Máster en Didáctica de las Ciencias Experimentales por la UB.
Catedrático y jefe del departamento de Informática del IES Lacetània de Manresa (Barcelona).
3 de junio de 2008
Leer más...
 
Xarxes socials i educació PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Irene Pelegrí   
Sunday, 01 de June de 2008
Jordi Adell, Centre d'Educació i Noves Tecnologies, Universitat Jaume I 
 
Una xarxa social és un conjunt d'individus relacionats entre si per vincles específics (amistat, relacions comercials, interessos, valors, idees, hobbies, etc.). De vegades, les xarxes formen estructures complexes de relacions, l'anàlisi de les quals és una tècnica clau en sociologia, antropologia, sociolingüística, economia, biologia, psicologia, ciències de la informació, comunicació, etc. Però l'assumpte que ens interessa en aquest text són el “serveis de xarxes socials” que s'han popularitzat en els darrers anys en la Internet, formant part de l'anomenada Web 2.0, i que atrauen a milions d'usuaris de totes les edats, encara que especialment a adolescents i joves.
Leer más...
 
Tutora Virtual PDF Imprimir E-Mail
Escrito por bits   
Sunday, 01 de June de 2008
 
Tutora Virtual és l’experiència pilot d’un projecte d’educació a distància per a alumnes d’infantil i primària.
Ofereix tutoria personalitzada mitjançant classes particulars a distància amb una mestra a hores concertades, a través de l’ordinador amb accés a internet de banda ampla, un programa de mensajeria de veu (VOIP) o videoconferència, pissarra online compartida i una pastilla o llapis digital.
També a través de la plataforma de e-learning Moodle ofereix diferents tallers, cursos o programes de competència lectora i digital, matemàtiques i aules online personalitzades per donar suport al procés d’aprenentatge dels alumnes.
Leer más...
 
Un entorno virtual regulador para construir la idea de volumen en un aula inclusiva PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Irene Pelegrí   
Sunday, 01 de June de 2008
Maria Rosa Latorre y  Joaquim Giménez
 
Resumen
 
La incorporación de las nuevas tecnologías dentro del mundo educativo y más concretamente, en el aprendizaje de las matemáticas, ofrece nuevas formas de enseñanza y aprendizaje a los alumnos deficientes auditivos que se encuentran en aulas inclusivas. A partir de la implementación de un entorno-sistema de aprendizaje/regulación a distancia sobre la construcción de la idea de volumen se comparan las dificultades, semejanzas y diferencias entre una alumna deficiente auditiva, su par oyente y el resto del grupo en el que están inmersas a lo largo de dos cursos académicos y se establecen seis trayectorias de aprendizaje sobre volumen.
Leer más...
 
GOOGLE SITES: un lloc web en 3 clics! PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Irene Pelegrí   
Thursday, 05 de June de 2008
Xavier Suñé Suñé, Serveis Educatius del Tarragonès
 
Va néixer amb un propòsit...

Des de  fa pocs mesos Google va posar a disposició Google Sites (http://sites.google.com/ ). En un principi s'orientava a empreses i organitzacions per tal d'usar el servei dins els seus dominis d'Internet. Però, fa pocs dies, Google Sites està a l'abast de tothom que vulgui crear un lloc web fàcilment per a compartir qualsevol tipus d'informació -equips de treball, empreses, particulars- . Tots podem crear i compartir un lloc a Internet d'una manera realment simple i intuïtiva. La nostra adreça serà: http://sites.google.com/site/nomdellloc/.
Leer más...
 
Créditos PDF Imprimir E-Mail
Escrito por Irene Pelegrí   
Tuesday, 10 de June de 2008
Crèdits 
BITS ESPIRAL. Revista digital de l'Associació ESPIRAL, Educació i Tecnologia. Barcelona.

Image

Directora: Irene Martínez Pérez
Consell de Redacció: Maria Domingo Coscollola (DiM de la UAB), Juanmi Muñoz Micolau (President d'ESPIRAL), Bea Marín Peralta (Formació ESPIRAL), Teresa Giménez Arenas (ESPIRAL), Marta Lacalle Garrido (ESPIRAL).
Edició: Isidro Vidal Uraga (ESPIRAL), Irene Martínez Pérez.

ESPIRAL ISSN: 1697-1345


 Creative Commons License

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.